Neohodnoceno

INDIA Monsooned Malabar AA - zrnková káva Arabica 250g

Jednodruhová Arabica špičkové kvality, středně pražená - původ Indie

Skladem (2 ks)
Kód: 1782
Značka: BOLIJA s.r.o.
218 Kč
Kategorie: Káva
? Rozměry: 270 x 140 x 60 mm
Doprava zdarma
Doprava zdarma
Při nákupu nad 1500 Kč je doprava od vybraných přepravců zdarma.
Dárek zdarma
Dárek zdarma
Ke každé objednávce
Přímí dovozci
Přímí dovozci
Výhradní zastoupení čokolád pro ČR
Vždy čerstvé
Vždy čerstvé
Veškeré zboží je skladováno v ideálních podmínkách.

Jednodruhová Arabica špičkové kvality, středně pražená - původ Indie

 

INDIA MONSOONED MALABAR

Tradiční káva z Indie, zpracovávaná monzunovou metodou (velmi složitá). 

Nejlahodnější a nejkvalitnější káva Monsooned Malabar AA patří k nejlepším kávám.

Výjimečný proces zpracování dává této kávě punc originality. Zvláštností jsou velká lehká žlutá zrna ještě neupražená. Je to velmi zdlouhavý a náročný proces.

Kávová zrna se sklidí, poté se usuší a vystavují se větrům a monzunovým dešťům během několika týdnů.

Tato káva potřebuje speciální pražící profil, je velice náchylná na teplotu pražení a proto se jí musíme 100% věnovat.

První komerční kávové plantáže byly v Indii založeny Brity v roce 1840. Tropické klima, vysoké sluneční svahy, velké množství srážek a půda bohatá na nerosty vytvářejí ideální místo pro pěstování kávových stromů. Dnes se Indie řadí na 5. místo v žebříčku největších výrobců kávy za Brazílií, Kolumbií, Mexikem a Etiopií.

Barva, tvar a velikost zrna, jakož i jejich vůně a chuť jsou výsledkem speciálního zpracování po sklizni.

Indická káva v polovině 19. století byla odeslána do Evropy na dřevěných plachetnicích. Cesta trvala čtyři až šest měsíců. Zrna byla uložena pod palubou pod vodním potrubím ve vlhkém prostředí, což způsobilo chemickou změnu složení zrna. Když káva dorazila do Evropy, barva zrna se změnila ze světle zelené na bledé zlato. Výše uvedený proces byl nazván "monzunováním", protože v současné době jsou shromážděná zrna vystavena monzunovým deštům, aby se obnovila původní chuť zrn. Proces trvá od 12 do 16 týdnů a v důsledku toho se zelené semena zvětšují, ztrácejí váhu a získávají světle hnědou barvu.

  • Region: Malabar, Indie
  • Nadmořská výška: 1700 m.n.m.
  • Odrůda: Coffea Arabica, Kents, Catimor, 
  • Zpracování: Monzunovanou metodou
  • Sklizeň: Červen - září
  • Cuppingové scóre: 83 bodů ze 100

Chuť kávy: Malabar má velice silnou zemitou chuť čokolády, nemá vůbec žádnou aciditu. Krásně voní po koření a čokoládě.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: