Neohodnoceno

GUATEMALA SHB Teresita - zrnková káva Arabica 250g

Jednodruhová špičková Arabica středně pražená - původ Guatemala

Skladem (3 ks)
Kód: 1755
Značka: BOLIJA s.r.o.
228 Kč
Kategorie: Káva
? Rozměry: 270 x 140 x 60 mm
Doprava zdarma
Doprava zdarma
Při nákupu nad 1500 Kč je doprava od vybraných přepravců zdarma.
Dárek zdarma
Dárek zdarma
Ke každé objednávce
Přímí dovozci
Přímí dovozci
Výhradní zastoupení čokolád pro ČR
Vždy čerstvé
Vždy čerstvé
Veškeré zboží je skladováno v ideálních podmínkách.

Guatemala SHB Teresita

Označení SHB (Strictly Hard Bean) je obdobné jako SHG (Strictly High Grown). Jedná se o špičkovou kvalitu a označení pro vysokohorské kávy pěstované v minimální nadmořské výšce 1350 m.n.m. Díky nižší teplotě v těchto nadmořských výškách dozrávají kávové boby delší dobu a vynikají vyšší plností a chutí.

Oblast Teresita je známá a ve světě vyhledávána pro svůj sopečný původ a vyšší nadmořskou výšku.

Tato výtečná káva se rodí v oblasti Santa Rosa, Jalapa y Jutiapa ve stínu stromů Inga, zde se zpracovává plně promytou metodou a tradičně se suší na ,,patiu".

  • Region: Santa Rosa, Jalapa y Jutiapa, Guatemala
  • Nadmořská výška: 1300 - 1700 m.n.m.
  • Odrůda: Coffea Arabica, Caturra, Catuai, Pache
  • Zpracování: Promytou metodou
  • Pěstování: Ve stínu stromů Inga
  • Sklizeň: Prosinec - březen
  • Cuppingové scóre: 86,50 bodů ze 100

Chuť kávy: Zajímavá tělnatost kávy a příjemná sladkost podporuje vůně spojené s čerstvými fíky a s lehkými květinovými odstíny a tóny čokolády.

Pokud preferujete aciditu vyšší, nebo naopak potlačenou, stačí nám napsat a my pro Vás upravíme průběh pražení. Následně vzorec uložíme pro opakované pražení. Takto můžete svou kávu vyladit k dokonalosti

 

Svou kávu obdržíte ve speciálním balení s jednocestným ventilem a zipem na sáčku. Ventil umožňuje jednosměrné uvolňovaná plynů z čerstvé kávy a zabraňuje přístupu vzduchu z venku. Zip na cáčku slouží k rychlému zavření a zabraňuje opět přístupu vzduchu, takže káva vydrží déle čerstvá i po rozbalení. 

  

 

Obecný popis pražení kávy

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: