COLOMBIA Supremo Sofía - zrnková káva Arabica 250g
Jednodruhová špičková Arabica středně pražená - původ Kolumbie
Kategorie: | Káva |
---|---|
? Rozměry: | 270 x 140 x 60 mm |
COLOMBIA SUPREMO SOFIA
Káva špičkové kvality z Kolumbie, zpracovávaná mokrou metodou (dražší a náročnější). Označení Supremo značí nejvyšší jakost. Existují tři varianty kvality - špička je právě Supremo, následuje Extra a kombinace zmíněných dvou se nazývá Excelso.
Plné nasládlé tělo, chuť smetanové čokolády s mírným nádechem broskví. Vůně ořechů a kakaa.
V Kolumbii se káva pěstuje na svazích Kordiller od konce 18 století, kdy sem byla přivezena z Venezuely.
Název „Supremo“ není dán oblastí, ze které pochází, ale podle velikosti kávového zrna označovaného jako Supremo. Zrno je veliké a snadno rozpoznatelné a je také ukazatelem vysoké kvality. Většina kávy je pěstována na menších farmách a poté vykoupena Kolumbijskou federací pěstitelů kávy. Rozděluje se podle kvality na tři hlavní druhy - nejvyšším stupněm je Supremo, druhá nejvyšší jakost je Extra a jejich kombinací vznikl druh Excelso. Většina kolumbijské kávy je velmi kvalitní a zpracována mokrým způsobem.
Středně pražená vykazuje vyvážené, ale výrazné chutě vč. velmi jemné a svěží acidity (kyselosti), bez které by byla chuť této kávy "plochá".
Při mírném pražení (Novoanglickém) je acidita již celkem výrazná, takže pokud máte rádi kávu kyselejší, máte možnost objednat tuto Colombii s jiným profilem pražení právě k vyšší aciditě.
- Region: Medellin, Columbie
- Nadmořská výška: 1500 - 2000 m.n.m.
- Odrůda: Coffea Arabica, Caturra
- Zpracování: Promytou metodou
- Velikost zrn: 18+
- Sušení: Na betonových platech
- Pěstování: Ve stínu stromů
- Sklizeň: Květen - srpen
- Cuppingové scóre: 85 bodů ze 100
Pokud preferujete aciditu vyšší, nebo naopak potlačenou, stačí nám napsat a my pro Vás upravíme průběh pražení. Následně vzorec uložíme pro opakované pražení. Takto můžete svou kávu vyladit k dokonalosti
Svou kávu obdržíte ve speciálním balení s jednocestným ventilem a zipem na sáčku. Ventil umožňuje jednosměrné uvolňování plynů z čerstvé kávy a zabraňuje přístupu vzduchu z venku. Zip na sáčku slouží k rychlému zavření a zabraňuje opět přístupu vzduchu, takže káva vydrží déle čerstvá i po rozbalení.
Obecný popis pražení kávy
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.