Caffarel (Itálie)
Nejprodávanější
Značky

Hořká čokoláda bez cukru v prémiové kvalitě od nejlepších italských mistrů čokolády

Mléčná čokoláda bez cukru v prémiové kvalitě od nejlepších italských mistrů čokolády

Prémiová hořká čokoláda s nugátem Gianduia

Lahodná klasická pomazánka Gianduia s 15% piemontských lískových ořechů Přírodní recepty bez palmového oleje.

Dvě vrstvy čokolády Gianduja obklopující jemný lískový krém.

Vrstvený nugát z gianduja hořké lískooříškové čokolády a z gianduja lískooříškové mléčné čokolády.

Skořápka z mléčné čokolády se smetanovou náplní Gianduia a celými praženým lískovým oříškem

Čokoládová koule s tmavým lískooříškovým nugátovým krémem a celým lískovým oříškem Piemonte

Piemontem vytvořil Caffarel mistrovské dílo, které kombinuje krémová čokoláda Gianduia s křupavými celými lískovými oříšky

Nugát z tmavé čokolády s celými lískovými ořišky Piemonte

Směs čokoládových bonbónů Gianduja
Historie firmy
1826 - V Turíně, mladý piemontský podnikatel Paul Caffarel, z Luserna San Giovani, předělal malou koželužnu a začal vyrábět čokoládu smícháním kakaa, cukru a vanilky. Byl to začátek cesty, která pomohla udělat z Turína jedno z hlavních měst čokolády.
1865 - V 19. století Caffarel vynalezl nový produkt, přidal ke kakaové hmotě a cukru vysoké množství lískových oříšků (slavná "Tonda Gentile delle Langhe"), nahradil kakaový prášek, který chyběl kvůli ekonomickému omezení po napoleonském čase. Tak vznikla Gianduotto, pojmenované po masce turí nského karnevalu. "Gianduia 1865" byla první zabalená čokoládová pralinka na světě.
1968 - Společnost se přestěhovala do Luserna San Gioivani (50.00 m2, 25.000 m2 zakrytých), rodiště svého zakladatele.
1997 - Caffarel se stal součástí skupiny Lindt & Sprüngli
Dnes - Caffarel je oceňován v Itálii a po celém světě pro svou nezpochybnitelně dobrou kvalitu, pečlivou pozornost věnovanou detailům a vyjímečný obal