Fakta o hořké čokoládě

Fakta o hořké čokoládě

14. 03. 2017

Pravá kvalitní hořká čokoláda obsahuje min. 50 - 70 % kakaa (čím více, tím lépe) – nezapomeňme, že čokoláda se vyrábí z kakaových bobů (z těch se vyrábí pravé kakao) – proto je kakao ta nejcennější a nejzdravější složka čokolády.

Kakaové boby jsou pravá energetická potravina – dodávají organismu sacharidy, tuky,bílkoviny, vlákninu.

Mozartovo koule – historie, tradice

Mozartovo koule – historie, tradice

14. 03. 2017

Mozartovy koule patří mezi nejtypičtější cukrovinky Německa a Rakouska. Jejich výroba začala v Salzburgu Paulem Fürstem v roce 1890 – historie výroby se zakládala na zdokonalování čokoládových pralinek různými ingrediencemi tak, aby tak jako celistvá koule působila dokonale a způsobila extázi chuťových pohárků.