Vyberte kategorii

Mléčná čokoláda 34% z Papuy Nové Guiney

Jemná tabulková čokoláda 34% s hladkým povrchem a jemnými tóny karamelu. To jsou typické rysy čokolád z pěstitelských ob ...
Skladem
66 Kč

Mléčná čokoláda 43% z Venezuely

Skladem
66 Kč

Hořká čokoláda 58% z Ekvádoru

Skladem
66 Kč

Hořká čokoláda 72% ze Sao Tomé

Skladem
66 Kč
Historie společnosti
Joseph Emile Hachez, obyvatel Brém a původem Belgičan, vytvořil v roce 1890 lahodný recept na přípravu čokolády a čokoládových specialit. Značka HACHEZ tento recept stále uctívá ve všech svých výrobcích, v nichž se snoubí řemeslná dovednost, umělecká představivost a inovace. Firma HACHEZ stále sídlí v samém srdci svého „rodného“ města - v Brémách a je stále rodinného typu.
HACHEZ je jemná a přeci výrazně kakaová čokoláda pro ty, kteří si rádi vychutnají opravdovou čokoládu buď jako dárek nebo sami sebe prostě jen rádi rozmazlují.
 
Druhy kakaa
Stejně jako víno nebo káva, kakao se rovněž pěstuje. Jeho kvalita velmi závisí na konkrétním druhu a také přírodních podmínkách, v nichž je pěstováno.
Pro výrobu čokolády se využívají tyto typy kakaa:
CRIOLLO – jemné, aromatické, málo kyselosti
FORASTERO – nejběžnější druh kakaa
ARRIBA – ekvádorská specialita, označována jako jeden z nejlepších druhů kakaa
 
Prvotřídní kvalita se skvělým rozdílem
5 základních věcí pro finální rozdíl
1)    Kakao
Do čokolády HACHEZ jsou použité pouze pečlivě vybrané kakaové boby z těch nejlepších 3-5% bobů z celkové světové sklizně. Světle zbarvené kakaové boby určené pro velkovýrobu čokolády (dovážené primárně z Afriky) mají poměrně nevýraznou a kyselou chuť ve srovnání s důkladně vybranými kakaovými boby používanými pro výrobu čokolád HACHEZ.
Objevte rozdíl mezi nevýraznou a kyselou chutí jiných čokolád a intenzivní chutí čokolád HACHEZ!
 
Velkovýrobci čokolád často odebírají kakao jako kakaovou hmotu v tekuté formě. Proto mléčná i hořká čokoláda i čokoládové polevy od různých výrobců chutnají stejně.Firma HACHEZ si vyrábí sama svoji typickou čokoládu.
Objevte rozdíl mezi nevýraznou a stejnou chutí čokolády z velkovýroby a skutečného potěšení z čokolády HACHEZ!
     
2)    Válcování
Dvojnásobné jemné válcování proti čokoládě vyráběné ve velkém (konzumní).
Lidský jazyk zaznamená částice větší než 17 mikronů. Kakao v čokoládách HACHEZ je rozmělněno do velikosti 14 mikronů, kdežto v masově vyráběných čokoládách je to až 23-30 mikronů.  
Objevte rozdíl mezi hrubou běžnou čokoládou a jemnou a vláčnou čokoládou HACHEZ!
 
3)    Konšování
Trvá až 72 hodin a díky němu má čokoláda perfektní jemnost a chuť. Proces konšování zajišťuje odpařování ingrediencí se špatnou chutí. Tento proces trvá u konzumních čokolád pouze 8 a méně hodin.
Objevte rozdíl mezi kysele chutnající čokoládou z velkovýroby a vláčnou chutí čokolády HACHEZ!
 
Proces konšování také podporuje jemnost a vláčnost čokolády.
Objevte rozdíl mezi nevýraznou a tuctovou chutí čokolády vyráběné ve velkém a skutečným potěšením z čokolády HACHEZ!
 
4)    Přísady
Čokolády HACHEZ obsahují pouze přírodní ingredience včetně bourbonské vanilky, žádná přidaná barviva ani konzervační látky. Čokolády z velkovýroby obsahují celou řadu umělých látek (barviv a/nebo konzervačních látek).
Objevte rozdíl mezi běžnými čokoládami a čokoládami HACHEZ! Jednoduše srovnejte složení uvedeno na obalech.
 
5)    Dokončení
Ručně dokončené rozmanité čokolády! Rozdíl poznáte na první pohled. Čokolády vyráběné masově jsou většinou dle jedné šablony.     
Potahované čokolády dávají kolekci čokolád mnohem individuálnější vzhled.
Objevte rozdíl mezi čokoládami HACHEZ a běžnými čokoládami!
 
Vydatné čokoládové pokušení
Belgická čokoláda – bývá mastná a těžká kvůli vyššímu obsahu kakaa
Švýcarská čokoláda – je obyčejně sladká a má světlou barvu
Čokoláda HACHEZ – je známá jako tmavá čokoláda s bohatou, ale jemnou chutí kakaa. Tato čokoláda není zbytečně sladká.
 
Jak poznat čokoládu vysoké kvality
  1. Prohlédněte si ji – perfektní tvar, hladká, hustá.
Tmavá čokoláda musí být tmavě mahagonová, ne až černá.
Mléčná čokoláda nesmí být příliš světlá.
  1. Přivoňte si k ní – aroma jemně pohladí nos a podráždí čichové receptory.
  2. Přelomte ji – konce zlomu jsou čisté, vůně zesílí.     
  3. Ochutnejte ji – všimněte si jemnosti textury:
o   krémová ale ne mastná,
o   intenzivně kakaová ale ne hořká nebo kyselá,
o   jemně se rozpouští v ústech.
 
Čokoláda a vaše srdce
Vědecké průzkumy ukázaly, že čokoláda je dobrá pro vaše srdce!*
Zejména čokoláda s vysokým obsahem kakaa.
Z cukru se přibírá, z kakaa nikoliv.
Kakao se sbírá jako přírodní surovina a obsahuje vitaminy, minerály a kofein.
Kakaové máslo snižuje hladinu cholesterolu a tím snižuje riziko mozkové mrtvice a infarktu.
Serotonin a PEA jsou uvolňující látky, které navozují pocity štěstí.
Čokoláda snižuje krevní tlak, podobně jako aspirin.
Čokoláda dodává energii, protože cukry a tuky, které obsahuje, se rychle dostanou do krve a doplní sílu a energii.
 
*Prof. N. Hollenberg, Lékařská fakulta Harvardovy university, Boston, USA.   
   
Průměrný nakupovaný objem preferované značky na spotřebitele v celkové dané spotřebě 1000g
 
Labužnický ráj značky HACHEZ
Cocoa d´Arriba, Cocoa de Maracaibo a Premier Cru 88% jsou exkluzivní čokolády HACHEZ s čistou, intenzivně kakaovou chutí, které uspokojí i toho nejnáročnějšího labužníka.
Nejlepší kakaové boby vybrané z těch nejkvalitnějších 3-5% bobů světové sklizně jsou pečlivě zpracovány tak, aby se neutralizovala kyselost typická pro čokolády s vysokým obsahem kakaa. To dává čokoládám HACHEZ jedinečnou chuť a jemnost.   
 
Premier Cru 88%
Tmavá čokoláda s 88%ním obsahem kakaa.
Chuť nekazí žádná kyselost – pouze čistá chuť toho nejlepšího kakaa je poznávacím znamením čokolády Premier Cru 88% na rozdíl od ostatních čokolád s podobně vysokým obsahem kakaa.
 
Cocoa d´Arriba
Jedinečná kolekce s výjimečně širokým výběrem.
Jemná a lehká chuť – skutečná čokoláda s obsahem kakaa 77%. Vyrobeno z vybraných kakaových bobů z Ekvádoru. Chutná mnohem jemněji než jiné ze segmentu hořkých čokolád.
 
Cocoa de Maracaibo
Plná mléčná čokoláda s obsahem kakaa  55,5%.
Neobvykle vysoké množství kakaa v segmentu mléčných čokolád. Vyrobeno z nejchutnějších a vysoce kvalitních kakaových bobů z Venezuely. Opravdová čokoláda mezi mléčnými čokoládami.