Eshop s čokoládovými specialitami
Eshop s čokoládovými specialitami
Přihlásit

Přihlášení uživatelů

Login
Heslo
Domovská stránka > Ze světa čokolády > Fakta o hořké čokoládě

Fakta o hořké čokoládě

Pravá kvalitní hořká čokoláda obsahuje min. 50 - 70 % kakaa (čím více, tím lépe) – nezapomeňme, že čokoláda se vyrábí z kakaových bobů (z těch se vyrábí pravé kakao) – proto je kakao ta nejcennější a nejzdravější složka čokolády.

Kakaové boby

Kakaové boby jsou pravá energetická potravina – dodávají organismu sacharidy, tuky,bílkoviny, vlákninu.

V první řadě je třeba ve stručnosti uvést na pravou míru, jak se čokoláda vlastně vyrábí. Od výrobního procesu se pak odpíchneme dále. Čokoláda se vyrábí z kakaových bobů. Uzrálé plody se vysekávají opatrně z kmenu stromu. Po vyloupnutí plodu se boby suší na listech, kde z původní bílé barvy získávají krásně hnědý nádech. Po důkladném kvalitním sušení a dalších procesech, které mají vliv na kvalitu kakaa, dochází k pražení. Díky pražení se poškodí slupka bobů a přichází na řadu fáze drcení a foukání, díky čemuž se slupka odstraní. Zbylá kakaová směs (kakaové máslo, škrob a bílkoviny) se zpracovávají lisováním dál. Na základě lisování směsi se získá kakaové máslo (pro další fázi výroby čokolády) a kakaový koláč (pro kakaový prášek). Kakaová hmota se dále smíchá s kakaovým máslem a dalšími přísadami, díky nimž získá čokoláda oprávněný název čokoláda.

Jak je ve stručnosti výše zmíněno – nezáleží kvalita čistě jenom na výši obsahu kakaa, ale jednou z podstatných faktorů mající vliv na kvalitu hořké čokolády je proces sušení a následné výroby. Proto při výběru nekoukejte pouze na obsah kakaa, na ingredience viz aktuální kritické téma obsah palmového oleje, ale zároveň na kvalitu a historii značky, která se snaží budovat své jméno pouze na kvalitních produktech.

Hořká čokoláda

Přečtete si více o kvalitách značek, které jsme zařadili do prodeje jako tradiční značky prodávající kvalitní hořkou čokoládu s originální recepturou založenou na kvalitních postupech a výběru nejlepších ingrediencí.

Značky u nás v obchodě:  Hachez, Starbrook Airlines, Momami, Feodora

Konkrétní produkty hořké čokolády si můžete vybrat zde.

Příznivé účinky hořké čokolády s vysokým obsahem kakaových bobů:

-          Dodává organismu vitamíny a minerály: vysoký obsah vitamínu C, minerální látky – železo, chrom, hořčík, zinek, mangan. Boby jsou bohaté na antioxidanty, které posilují imunitní systém, působí proti                aktivitě kyslíkových radikálů. Obsahují mastné kyseliny Omega-6.

-          Ovlivňují pozitivní náladu: díky obsahu látek jako je anandamid (jemně omamná látka, která se nachází např. v marihuaně, ovšem v neporovnatelně menším množství) a serotin (působí pozitivně na                    náladu)

-          Snížení krevního tlaku a cholesterolu

-          Pomáhá při hubnutí

-          Snižuje riziko rakoviny díky obsahu antioxidantů

-          Posilují zuby a dezinfikují dutinu ústní

-          Snižuje riziko srdečních onemocnění vč. oběhových.

-          Posilují mozkovou činnost

-          Afrodiziakální účinky

REBER
Classic Wheels
Momami
Verpooten Pralinés
Schladerer pralinés
Asbach Pralinen
Starbrook Airlines
Günthart
Feodora
Hachez
Truffettes de France

DÁREK PRO VÁS

Sleva 50 Kč na první nákup

Zadejte e-mail a získáte slevový kupón ve výši 50 Kč na první nákup. Platí pro nákup nad 300 Kč.

Vložením e-mailu souhlasíte se zasíláním novinek a slevových akcí. Z tohoto zasílání je možné se kdykoliv odhlásit. Slevu nelze uplatnit, pokud jste u nás v minulosti nakoupili.